Adana Chamber of Commerce Service Building

Adana Chamber of Commerce Service Building

Adana Chamber of Commerce competition project is located on Turhan Cemal Beriker Boulevard which is one of the main arteries of the city. The distance to the center of the city is located on the route to the airport. The building, which is open to public use, is seen as a building that will be seen in front of the city.

The land which is in a convenient position for vehicle transportation is on a crossing route as it is located on the boulevard in terms of pedestrian use. Attracting the inhabitants of the building into the building and increasing public use is one of our starting points in project design.

PROJECT YEAR

2014

PROJECT LOCATION

Adana / Turkey

PROJECT CATEGORY

Architectural Projects

SHARE PROJECT
  • PROJECT YEAR : 2014
  • PROJECT LOCATION : Adana / Turkey
  • PROJECT CATEGORY : Architectural Projects
Adana Chamber of Commerce Service Building

Adana Chamber of Commerce In line with the needs program given in the design of the service building, it is required to position the units in different functions together. In this direction, 2 mass design is planned for the city people to use public spaces more functionally, to connect the units with each other and to use them in different time periods.

These masses were connected to each other at the 1st floor level and the transportation between the units was ensured. With the street formed between the two mass blocks, it is foreseen that the citymen will be integrated into the building through the building, and the users are expected to use public spaces with the semi-open exhibition hall and foyer area in front of the conference hall.

We propose creating a multifunctional space where you can make a choice: either to retire or be together with everybody. The space, clear of all unnecessary items, will take you to another dimension and help you to get tuned to a calm repose. Lot’s of light and air.

In the center of the room there is a functional zoning volume, a white cube, dividing the entire living room into 5 zones: active pastime area, TV area, dressing area, secluded relaxation area and the central area – relaxation area, located inside the white volume.

E.Ö.Ç. Mimarlık tarafından tasarlanmıştır.